Restaurants zetten vis van Fryske Fisker op menukaart in Week van de Smaak

Posted by Patricia Boiten on september 20, 2013  /   Reacties uitgeschakeld voor Restaurants zetten vis van Fryske Fisker op menukaart in Week van de Smaak

fryske smaeck menu.cdr

Tijdens de Week van de Smaak, van 28 september tot en met 6 oktober, zet vijf restaurants uit Friesland verse en verantwoorde vis van de Fryske Fiskers op de menukaart. Met de deelname aan het smaakevenement laten restauranthouders en de Friese palingvissers gasten proeven van een exclusief en ambachtelijk product uit de regio.

Lokaal en ambachtelijk
Het menu dat de restaurants bieden, is speciaal voor de Week van de Smaak samengesteld. Gasten kunnen kiezen uit smakelijke gerechten met de Wylde Fryske Iel of met snoekbaars. Beide soorten vis worden vers geleverd door de Fryske Fiskers en zijn afkomstig uit de wateren in de regio.

Verantwoorde paling
De  Wylde Fryske Iel van de Fryske Fisker is verantwoorde vis. Want de vissers staan voor duurzaam beheer van de palingstand in Friesland. In het voorjaar zetten ze jonge paling uit. In het najaar helpen ze volwassen paling de dijk over, terug naar zee om te kunnen paren. De vissers vissen bovendien met een visquotum dat grenzen stelt aan de maximale hoeveelheid vis die ze mogen vangen.

Meer bekendheid
Volgens de Fryske Fisker hebben veel mensen een negatief beeld van de Friese paling. En dat is volgens hen niet meer nodig. Door samen met restaurants deel te nemen aan de Week van de Smaak willen ze het publiek kennis laten maken met de smaak en het verhaal van de Wylde Fryske Iel.

Deelnemers
In Friesland doen drie Fryske Fiskers mee aan Week van de Smaak.
Ze leveren dagelijks verse vis aan de volgende vijf samenwerkende restaurants:
Restaurant De Vrijheid (Grou),
Restaurant Oostergoo (Grou),
Restaurant Jonas in den Walvis (Heeg),
Restaurant Weduwe Harinxma (Heeg),
Herberg De Pater (Engwierum).

Week van de Smaak
De Week van de Smaak is een evenement dat plaatsvindt in alle provincies met honderden grote en kleine lokale activiteiten waarin ‘smaak’ centraal staat. Hierin spelen ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding de hoofdrol. Restaurants, producenten, consumenten, winkels, buurthuizen, supermarkten, boerderijen en basisscholen doen mee met grote en kleine activiteiten.

 

Reageren is niet (meer) mogelijk.

terug naar boven