Verwerkingscentrum komt tot leven

Posted by Freerk Visserman on maart 14, 2015  /   Reacties uitgeschakeld voor Verwerkingscentrum komt tot leven

Het verwerkingscentrum van Fryske Fisker gaat in kleine schaal van start.

Rene; Freerk en Simke zijn al enige tijd bezig met ideeën voor een verwerkingscentrum. Een nieuwe manier van samenwerken. Freerk en Simke gaan dit jaar in elk geval samen beginnen. In eerste instantie is de Landmarkt in Amsterdam zeer positief en hun eerste klant. Daarnaast willen ze proberen om ook een aantal nieuwe restaurants aan zich te binden. Allereerst willen ze richten op bak/stoof-aal en snoekbaars eventueel ook gerookte paling maar dan moeten ze meer hulp hebben. De locatie voor het centrum is de winkel van Simke zijn vader. Hier staat ook al een stunner en de locatie voldoet aan alle eisen.

Lastig punt in hele verhaal is de logistiek maar er zijn wel mogelijkheden. Efficiëntie en gebruik maken van bestaande mogelijkheden.

2015 word het proefjaar waarin alles rond moet komen qua kostenplaatje en hoe het bedrijfsmatig en financieel zal moeten gaan. Vissers die aan het centrum gaan leveren krijgen minimaal de afslagprijs. De opbrengst van de coöperatie zal dan eerst in een potje worden gestopt waaruit de onkosten moeten worden betaald. De resterende winst is dan voor de coöperatiehouders. Dit business model moet eerst nog verder worden uitgewerkt door Rene.

Transparantie is hierbij het belangrijkste.

Diverse leden zijn inmiddels enthousiast geworden en zijn zeer positief. Word vervolgd!

Verwerkingscentrum Fryske Fisk is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”

FKF_100_LP_02_EVF-jaune+txt-xs

Reageren is niet (meer) mogelijk.

terug naar boven