Verslag vierde workshop Pro Sea; bijeenkomst op 10 maart te Grou

Posted by Freerk Visserman on maart 14, 2015  /   Reacties uitgeschakeld voor Verslag vierde workshop Pro Sea; bijeenkomst op 10 maart te Grou

Na een kort welkom en inleidend gesprek worden de aanwezige vissers verdeeld in tweetallen en gaan met elkaar in gesprek over hoe de gevangen vis word afgezet. Tijdens de presentatie van deze gesprekken blijken er drie afzetmarkten te zijn: via de afslag/ handelaar/particulier; via eigen winkel of naar restaurants. Ook worden de voor- en nadelen van deze afzetmarkten besproken.

 

Vervolgens worden er twee tweetallen gekoppeld en word er in viertallen gesproken over de huidige manier van samenwerken. Tijdens deze gesprekken blijkt dat vooral op “bestuurlijke” dingen word samengewerkt maar dat eigenlijk elke visser individueel zijn werk uitvoert. Visstandbemonstering gebeurt meestal wel in samenwerkingsverband en hier en daar wordt er ook paling/ vis van elkaar gekocht.

Na de pauze gaan we verder met een presentatie van Brigitte Cerfontaine over samenwerken en de vele manieren waarop dit kan. In welke sector dan ook altijd blijkt: samen sta je sterker.

 

Melle Bakker van restaurant de Vrijheid houdt tevens een praatje over zijn samenwerking met Ale en wat hij als restauranteigenaar belangrijk vind. Conclusie van dit verhaal is dat de vis bovenal vers moet zijn maar dat ook beleving een groot component is.

Reageren is niet (meer) mogelijk.

terug naar boven