Overzichtkaart vaste fuikopstellingen 2017

Posted by Fryske Fisker on augustus 08, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Overzichtkaart vaste fuikopstellingen 2017

Het is zomervakantie en daardoor erg druk op de Friese wateren. Zo nu en dan komt het voor dat er een boot verstrikt raakt in onze fuiken. Voor de Fryske Fiskers frustrerend omdat de vangst verloren gaat en de netten weer gerepareerd moeten worden. Maar het is ook minstens zo vervelend voor de bootjevaarders. Met netten in de schroef vaart het natuurlijk niet zo fijn meer. De stress, frustratie, schade en ander gedoe daargelaten. Daarom hebben de Fryske Fiskers alle vaste fuikopstellingen in kaart gebracht en delen wij deze graag met iedereen. Zo kunnen we rekening houden met elkaar.

Zoals gezegd staan op de kaart de vaste fuikopstellingen. Deze fuikopstellingen staan er niet het hele jaar; zodra het quotum vol is worden de fuiken verwijderd. En in de wintermaanden wordt er ook niet gevist en zult u ook geen fuiken aantreffen. Daarnaast vissen we met name in het voorjaar ook nog wel met eenvleugels. Deze worden zeer regelmatig verplaatst en het heeft daarom geen zin om die op de kaart te zetten. Deze fuiken worden trouwens ook alleen dicht tegen de oever geplaatst.

De meeste fuikopstellingen zijn trouwens ook duidelijk gemarkeerd. Maar voor degenen die ’s nachts varen minder zichtbaar. Mocht u nu toch onverhoopt in fuiken of netten belanden, dan zouden wij het zeer sportief vinden als u contact opneemt met de betreffende visser (staat vermeld op de kaart) of het secretariaat.

Kaart

Reageren is niet (meer) mogelijk.

terug naar boven