Fryske Fisker op Open dag Nationaal Park Lauwersmeer

Posted by Fryske Fisker on mei 26, 2013  /   Reacties uitgeschakeld voor Fryske Fisker op Open dag Nationaal Park Lauwersmeer

FKF_105_ILL_bak-net-visser1

Zondag 26 mei vierde Nationaal Park Lauwersmeer feest met een open dag. Want het park bestaat dit jaar tien jaar. De Gebroeders Bouma uit Lauwersoog vissen al jaren op het Lauwersmeer en waren van de partij.

Streekproductenmarkt
Rond het thema Proef het Nationaal Park werd een een markt met streekproducten georganiseerd en waren er tal van gratis natuuractiviteiten voor jong en oud. De vis van de Gebroeders Bouma werd goed verkocht.

Excursie naar de fuiken
Samen met de Gebroeders Bouma konden bezoekers een excursie op het water beleven. Waaronder een rondgang langs de fuiken op  het Lauwersmeer.

Vrijwiligers visstandbeheer
De Gebroeders Bouma maakten van de gelegenheid gebruik om nieuwe vrijwilligers te werven. De vissers zetten zich net als de andere Fryske Fisker in voor duurzaam visstandbeheer en dat betekent dat de visstand goed moet worden bijgehouden. Volwassen en kinderen kunnen meedoen.

Nationaal Park Lauwersmeer 10 jaar
In 1969 werd de Lauwerszee afgesloten en ontstond het Lauwersmeer. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een paradijs voor vogels. De natuur in het gebied is zo bijzonder dat het gebied tien jaar geleden is aangewezen als Nationaal Park. De Gebroeders Bouma vissen op het Lauwersmeer op paling en wolhandkrab.

 

Reageren is niet (meer) mogelijk.

terug naar boven