Een goed begin is het halve werk…

Posted by Fryske Fisker on juni 23, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Een goed begin is het halve werk…

We zijn bijna halverwege het jaar 2018. De zomer staat voor de deur. Het visseizoen is in volle gang. De Fryske Fiskers hebben dan ook al een drukke tijd gehad. Hierbij een kleine update over wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd.

Het jaar begon redelijk onstuimig met de mededelingen dat Eppie Visser en Aaltsje Stellema allebei van plan waren om te stoppen met het vissen. Een verdelingscommissie werd in het leven geroepen en zij hebben diverse uren besteed aan opvolging en/of verdeling van het vrijkomende viswateren. Begin april hebben zij hun advies gegeven aan het bestuur en dat heeft geleid tot een opvolger voor Eppie Visser en verdeling van het viswater rond Dokkum.

Bovenstaande houdt dus in dat er een nieuwe Fryske Fisker is bijgekomen. En dat is Pascal Sannes. Pascal woont in Joure en was al vaak met Eppie op pad. Hij heeft alle rechten van Eppie overgenomen en u zult hem dus waarschijnlijk regelmatig op de Tjeukemar voorbijkomen. Er zijn nu nog 12 Fryske Fiskers.

Eind maart hebben we een grote hoeveelheid glasaal uitzet en daar kwam begin juni nog eens een grote hoeveelheid pootaaltjes bij. Dit alles ging in goede samenwerking met Dupan.

Op 20 april hebben de Fryske Fiskers hun algemene ledenvergadering gehouden. Tijdens het openbare gedeelte hebben we goede gesprekken gehad met onze controleurs en mensen van het registratiesysteem.

Tijdens het gesloten gedeelte was er ook een bestuursverkiezing. Aangezien Freerk Visserman niet langer beschikbaar was voor het bestuur heeft Leo Kloosterman zijn functie overgenomen. Aaltsje Stellema is gestopt met vissen maar blijft wel bestuurslid en zal enig beleidswerk overnemen.

Ook de landelijke organisatie Netviswerk heeft ondertussen zijn algemene ledenvergadering gehouden. Daar is uitgebreid gesproken over de mogelijkheden tot een uitrol van het Decentraal Aalbeheer in heel Nederland met Friesland als voorbeeld.
En zo gebeurt er altijd wel wat.

Wilt u direct op de hoogte zijn van onze activiteiten volg ons dan op twitter.

Reageren is niet (meer) mogelijk.

terug naar boven