De dag van de wadden

Posted by Fryske Fisker on juli 17, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor De dag van de wadden

In het weekend van 24 en 25 juni werd er langs de hele waddenkust gevierd dat de Wadden al 6 jaar op de werelderfgoedlijst staat. In de haven van Lauwersoog was er zo ook van alles te doen. Van het uitzetten van zeehonden tot yoga op de Engelsmanplaat. Maar ook de visserij is natuurlijk een belangrijk element op het Wad. De Fryske Fiskers waren in de haven van Lauwersoog aanwezig op
uitnodiging van Stichting geĆÆntegreerde visserij

Fuik van De Fryske fiskers voor de visserijloods

In en om de Visserijloods op het Waddenkwartier stonden de fryske fiskers samen met de wadvissers en Natuurnetwerk om de mensen te vertellen over de visserij. Zowel op het wad als in Fryslan proberen de vissers duurzaam en verantwoord te vissen met het oog voor de natuur. Daarom was ook onder andere onze otterfuik te zien. In de verschillende leefbakken die op het terrein stonden konden mensen ook kennismaken met rivierkreeftjes, zeelt, paling en wolhandkrab.

In de visserijloods waren Alida en Aaltsje druk bezig om zeelt en rivierkreeft te bereiden. Beide soorten zijn voor consumptie nog erg onbekend in Nederland. Elders in de wereld worden deze soorten als een delicatesse gezien. De bezoekers konden dan ook de klaargemaakte vis proeven. En dit viel in de smaak!

Rivierkreeft uit de friese binnenwateren

Aaltsje bezig met bereiding van hapjes op de dag van de wadden

Wilt u nou ook eens kreeft of zeelt proeven? Neem dan gerust contact op met 1 van de fryske fiskers.

Wylde fryske iel

Reageren is niet (meer) mogelijk.

terug naar boven