Algemene ledenvergadering NetViswerk 2017

Posted by Fryske Fisker on december 28, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Algemene ledenvergadering NetViswerk 2017

Op 15 december 2017 hield de landelijke organisatie NetViswerk een ledenvergadering. Alle Fryske fiskers zijn lid van de belangenorganisatie en daarom toog een kleine delegatie naar Stellendam.

De bijeenkomst begon met een presentatie van Johan van Nieuwenhuijzen, directeur van de UFA en een rondleiding door het Visserijinnovatiecentrum Zuidwest Nederland. In dat centrum worden visvangsttuigen getest en onderzocht met betrekking tot bijvoorbeeld bodemberoering.

Vervolgens kwam Herman Snijders aan het woord. Dhr. Snijders werkt voor het ministerie van LNV en was in Brussel voor de onderhandelingen bij de Europese Visserijraad. Met name over de zeebaars en de aal werd lang gesproken. De Europese Visserijraad gaat alleen over de territoriale wateren. Er is dus tijdens de onderhandelingen niet gesproken over de nationale aalherstelplannen.

Als laatste gaven voorzitter Albert Jan Maat en secretaris Jon Visser nog een presentatie/ update over alle dossiers waar NetViswerk zich mee bezig houdt. Het werd ons duidelijk dat er veel werk verzet wordt en dat er her en der al kleine overwinningen worden behaald.

Zo al met al een hele interessante bijeenkomst waar we weer volledig op de hoogte zijn gebracht. Het was de reis vanuit Friesland dan ook meer dan waard.

NetViswerk doet zijn slogan eer aan: NetViswerk werkt!

Voor een uitgebreid verslag verwijzen wij u graag naar de site van visserijnieuws

Reageren is niet (meer) mogelijk.

terug naar boven