1e Otterloop van Eernewoude

Posted by Fryske Fisker on oktober 12, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor 1e Otterloop van Eernewoude

Sponsorloop en wandeltocht ter voorkoming van verdrinking in visfuiken:

De 1e Otterloop van Eernewoude

28 OKTOBER

Op 28 oktober a.s. wordt de 1e Otterloop van Eernewoude (Friesland) gehouden in het kader van de crowdfunding campagne: “Laat de Otter niet stikken”. Voor deze campagne hebben de Fryske Fiskers en de Stichting Vrienden van de Otter te Leeuwarden de handen ineen geslagen. De bedoeling van de campagne is om visfuiken te voorzien van beschermende maatregelen, opdat otters en visetende watervogels hierin niet langer meer kunnen verdrinken. Met de opbrengst van de campagne worden de fuiken aangepast met roosters voor de opening van de fuik (de z.g. stopgrids) en met andere maatregelen, zoals een ontsnappingsspleet aan de bovenkant van de fuik, waar otters wel door heen kunnen, maar vis niet.

De 1e Otterloop van Eernewoude is het belangrijkste onderdeel van de crowdfunding campagne. Het is een sponsor hardloop en wandeltocht over verschillende afstanden in de Alde Feanen, nabij het bezoekerscentrum “it Wiid” van it Fryske Gea. Het streven is dat elke renner of wandelaar 1 – 4 otters van een potentiele verdrinkingsdood redt, en maximaal 4 x 25 euro = 100 euro ophaalt via familie, vrienden, collega’s en kennissen. Renners kunnen hun actiepagina aanmaken via deze link. Daarmee wordt geld opgehaald om de visfuiken te kunnen aanpassen. In totaal moet de crowdfunding campagne, inclusief de Otterloop 30.000 – 40.000 euro gaan opbrengen. De 1e Otterloop is tot stand gekomen in samenwerking met SportsDrachten, de heer Chris Jaasma. It Fryske Gea, Camping it Wiid en het restaurant de Buitenplaats verlenen om niet hun medewerking door het beschikbaar stellen van faciliteiten. Camping it Wiid sponsort de Otterloop d.m.v. korting op het verblijf in vakantiehuizen. De Provincie Fryslân en het onderzoeksbureau Altenburg & Wymenga ondersteunen het initiatief.

Pifworld en Otterloop

De crowdfunding campagne maakt gebruik van het veelzijdige crowdfunding platform pifworld. Hier is een hoofdpagina aangemaakt onder: http://pif.one/otter met een campagne pagina over de Otterloop op: http://pif.one/de-otterloop. Op de hoofdpagina geeft een informatieve video nadere uitleg over de noodzaak van de campagne. De pagina over de otterloop geeft nadere info over de sponsor hardloop en wandeltochten, alsmede een inschrijvingslink voor aanmelding en betaling van het inschrijfgeld en de sponsorbijdragen.
Nog meer informatie over de 1e Otterloop van Eernewoude met alle routes op kaarten, voorwaarden en tevens de inschrijving, is te vinden op: http://vriendenvandeotter.nl onder het menu Otterloop. Meelopen en aanwezig zijn tijdens de loop is op eigen risico.

Mensen, die dit goede doel een warm hart toedragen, de otter dus niet willen laten stikken, maar die niet mee kunnen lopen of wandelen, kunnen zelf een bijdrage geven via de “donate now” knop op de pifworld crowdfunding en Otterloop websites. Hier kunnen ook eigen sponsorwerving actiepagina’s aangemaakt worden met als doel de crowdfunding te ondersteunen. Tevens kan de campagne gedeeld worden via sociale media en e-mail.
De organisatie roept iedereen op om deel te nemen, hetzij via hardlopen of wandelen, of via donaties, sponsoring, giften of eigen acties, en de campagne te delen met als slogan: “Laat de Otter niet stikken”.

Reageren is niet (meer) mogelijk.

terug naar boven